неділю, 27 грудня 2015 р.

Живі презентації


 Живі презентації Prezi 


Prezi.com - це веб-сервіс, за допомогою якого можна створити інтерактивні мультимедійні презентації з нелінійної структурою.
Сервіс для створення презентацій Prezi.com пропонує велику кількість можливостей для візуалізації презентацій, за допомогою використання відеоматеріалів, графіки тощо.
Робота веб-сервісу Prezi.com заснована на технології масштабування (наближення і віддалення об'єктів). На відміну від «класичної» презентації, виконаної в Microsoft PowerPoint або OpenOffice Impress, де презентація розбита на слайди, в Prezi основні ефекти пов'язані не з переходом від слайда до слайда, а зі збільшенням окремих частин того ж слайда.
Мова інтерфейсу сервісу англійська. Текст у презентаціях може бути на будь-якій мові, у тому числі російською та українською.

Особливості  Prezi
Масштабування
Збільшуйте фрагменти презентації, акцентуючи увагу на окремих елементах.
Завантаження медіа
Завантажуйте слайди з Microsoft PowerPoint, малюнки, відео, PDF-файли та ін.
В Інтернеті та на комп'ютері
Використовуйте онлайн-презентації та завантажуйте їх у свій ПК.
Сюжетна лінія
Набудовуйте індивідуальний нелінійний показ презентації.
Спільна робота
Розробляйте презентації-проекти в реальному часі.
Робота в Ipad
Редагуйте і демонструйте Prezi-презентації на своєму Ipad.

В Prezi є також наступна можливість – вставляти слайди презентації, виконаної в PowerPoint.

Як вставити слайди PowerPoint:

Крок 1. Виберіть у бульбашковому меню Insert -> PPT

Крок 2. У вікні, виберіть потрібну презентацію, з якої хочете вставити слайди. Після відкриття презентації справа з'явиться список слайдів. Можна просто перетягнути на полотно потрібні слайди.
А можна натиснути Insert All ... і вставити всі слайди презентації. Одночасно всі додані слайди розмістяться в шлях показу в тій послідовності, в якій вони були в презентації.
Впроваджені в Prezi слайди презентації можна переміщати по полотну, а також змінювати текст, переміщати ілюстрації! Імпорт слайдів з PowerPoint є бета-функцією і все ще перебуває в розробці. Поки можна імпортувати зі слайдів презентації PowerPoint тільки текст та ілюстрації. Такі об'єкти як форми, таблиці, діаграми в даний час не підтримується.

Приклад такої презентації, де імпортовані слайди PowerPoin



Використані ресурси та корисні посилання:



5 коментарів:

  1. Дякую, дійсно, це цікавий безкоштовний сервіс для створення нестандартних презентацій.Дуже простий у використанні. До речі, при створенні таких презентацій теж відбувається розвиток творчості та креативності.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, Ви абсолютно прави, презентації Power Point вже не зацікавлюють школярів так, як це було кільки років потому, тому треба шукати нові, альтернативні можливості для створення презентацій. Цей сервіс - як варіант живих нестандартних презентацій.
      Окрім того, я вважаю, що створення будь-якої презентації, особливо якщо ця презентація відповідає всім вимогам, розвиває творчість та креативність. І учнів теж треба вчити створювати не лише звичайні, а й нестандартні презентації.

      Видалити
  2. По работе сталкиваюсь с презентациями и давно хотел их "оживить".Спасибо за статью!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо за положительную оценку! Последнее время с удовольствием интересуюсь подобными сервисами, следите, пожалуйста, за публикациями, надеюсь, что Вас еще что-либо заинтересует!

      Видалити