пʼятницю, 15 січня 2016 р.

Генератор ребусів онлайн


Генератор ребусів онлайн

Знаєте Ви, що таке ребуси?
Як розгадувати (вирішувати) ребуси?
Чи вмієте Ви створювати ребуси?
Як скласти свій ребус?


Відповіді на ці та інші питання, пов'язані з ребусами, а також можливість в два кліка скласти свій власний ребус надає чудовий веб-сайт rebus1.com.

Напевно, ви відразу, практично не замислюючись, розгадали те, що зашифровано на зображенні вище - "I Love You". Ця картинка і є, мабуть, найвідоміший у світі ребус.


Слово "ребус" походить від латинського res (річ) і позначає уявлення імен, слів і фраз зображеннями, фігурами, композиціями з букв і т.п. Саме слово з'явилося з латинської фрази "Non verbis sed rebus", що означає "Не словами, а за допомогою речей". Іноді термін rebus асоціюють з латинським словом rebis: res (річ, предмет), rebis (звернення).
 Таким чином, у сучасному розумінні, ребус являє собою загадку, що складається із зображень предметів (малюнків у поєднанні з літерними композиціями та іншими знаками), співзвучних зі словами або частинами слів розгадки. Кілька ребусів можуть бути об'єднані в одному малюнку або у вигляді послідовності малюнків з тим, щоб скласти фразу або речення. У літературних ребусах для складання пропозицій використовуються букви, числа, музичні ноти або особливим чином розташовані слова. Ребуси можуть передавати пряме значення слів, головним чином, щоб інформувати або інструктувати неграмотних людей, або навмисне приховувати їх значення, щоб інформувати тільки посвячених. Однак найчастіше ребуси використовують як загадки і розваги.

На сайті  rebus1.com.  ви зможете не тільки знайти безліч  готових ребусів, криптарифм, логічних ігр, але й скласти власні ребуси за допомогою генератора ребусів  .
Раніше цей сайт був російською та англійською мовами, тепер вже є і українська версія сайту, що набагато спрощує роботу учителям, які викладають українською. Ребуси - це дуже цікавий прийом, який вчителі часто використовують на уроках та в позаурочній роботі, а  діти з задоволенням розгадують. 

Ось, наприклад, ребус, який створений за допомогою генератора ребусів. Спробуйте його відгадати!

Причому, є можливість створити як, так звані, дитячі ребуси, так і ребуси звичайні. Можна створити декілька варіантів ребусів на одне й те саме слово. Це дає можливість вам підібрати саме той ребус, який вам більше всього до вподоби, а також, який ви вважаєте по силам вашим учням. Якщо Вам не сподобались запропоновани ребуси, можна взяти просто ідею і самостійно цю ідею трохи змінити, але тоді потрібно буде вміти працювати з графічними редакторами для того, щоб підібрати картинки та зкомпонувати їх. 

Нажаль, я не знайшла можливості вбудувати готовий ребус в сайт або блог. Для того, щоб скористатись сгенерованим ребусом я роблю просто - PrintScrin та користуюсь будь-яким графічним редактором, вирізаю ребус та зберігаю його як картинку.

Нижче представлений ребус на одней те саме слово, але іншого вигляду та ребуси для дітей.


Ребуси для дітей 


  Перший варіант
Другий варіант
Третій варіант







Окрім ребусів, як я вже писала вище, на сайті можна прочитати про історію створення ребусів, розгадати криптарифми  - це ще один вид ребусів, де під кожною літерою схована цифра, причому однаковим буквам відповідають однакови цифра, різним буквам - різні цифри






Можна  також розважитись з логічними іграми, такими, як ігри з сірниками, головоломки. судоку тощо.

Розв`язок:



Можна прочитати як розгадувати ребуси  та як складати ребуси .

Запропонуйте вашим учням математичні ребуси, головоломки, ігри, можливе це стане першим кроком дотого, щоб полюбити математику!


7 коментарів:

  1. Очень интересный сайт, спасибо! Полезен не только учителю в дидактических целях, а и кому-либо, кто любит потренировать сом мозги! Рекомендую всем туда заходить, не зависимо от того, знаешь ты математику или нет, все равно найдешь там что-то интересное!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да, абсолютно с Вами согласна! Очень много интересного материала! присоединяюсь к Вашим рекомендациям!

      Видалити
  2. Спасибо за сайт! Очень люблю разгадывать подобные ребусы!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Очень рада, что материал стал для Вас полезным и интересным!

      Видалити
  3. Действительно, очень интересеый сайт!В детстве любила ребус про спички, с удовольствием посижу и над другими. Спасибо!

    ВідповістиВидалити
  4. Играйтесь на здоровье! Нагрузка на мозг полезна в любом возрасте!

    ВідповістиВидалити
  5. Очень люблю ребусы. Спасибо за информацию.

    ВідповістиВидалити