вівторок, 19 січня 2016 р.

Сервіс для спільної роботи в "хмарах" Microsoft OneNote Online.


Сьогодні нові інформаційні технології - невід’ємна частина нашого життя. Маючи в своєму розпорядженні комп'ютер, можна інтенсифікувати процес навчання, зробити його більш наочним і динамічним, формувати уміння працювати з інформацією, готувати особистість "інформаційного суспільства", формувати дослідницькі уміння, розвивати комунікативні здібності. Це забезпечує швидке і міцне опанування навчального матеріалу, розвиває пізнавальні здібності та розумові якості учнів, сприяє активізації їх пізнавальної діяльності.

         Використовуючи різноманітні он-лайн сервіси можна урізноманітнити процес навчання. Одним із таких цікавих сервісів є Microsoft OneNote Online. Це онлайн записник, який можна використовувати в діяльності вчителя, та ще й безкоштовний.
OneNote  - це інструмент, який дозволяє організувати співпрацю вчителя і учня. За допомогою цього інструменту можна організувати самостійну роботу учнів, інтерактивні заняття, проведення проектної та дослідницької діяльності, особливо разом з використанням Office Online, що дозволяє вбудовувати офісні документи.
Дуже корисною є можливість вбудовувати  такі документи на сайт чи блог. На хмарах, які пропонує Microsoft, можна надзвичайно швидко організувати опитування. Достатньо надіслати посилання на нього на електронні адреси респондентам, чи просто надати їм доступ до нього в Інтернеті. Після цього служба хмари OneDrive автоматично згенерує всі відповіді в таблицю Excel, в якій дані можна відфільтрувати по певних категоріях і побудувати діаграму.


Для того, щоб потрапити до цього сервісу, необхідно зареєструватись.

Ще хочу описати деякі можливості  OneNote


OneNote - це чудовий інструмент для нотаток, але, на жаль, про нього не часто говорять. У цій програмі є більше можливостей,  ніж всі думають, тому  незаслужено обділяючи її увагою. Кілька порад допоможуть використовувати OneNote більш ефективно, як тим, хто ще не знайомий з цим продуктом Microsoft, так і тим, хто постійно в ній працює.

OneNote включена в пакет програм Microsoft Office і існує вже близько 10 років. Незважаючи на це, користувачі досі продовжують її досліджувати, і дуже часто програма стає справжнім відкриттям. Ось кілька речей, які привертають користувачів:
1. OneNote схожа на електронний варіант записника. У ній можна створювати необмежену кількість записників, в них - різні розділи, а в розділах - сторінки. Сторінки всередині записника організовані за кольорами, щоб було простіше орієнтуватися.
2. У сторінки можна вставляти все, що завгодно: картинки, аудіо, відео та файли (просто перетягнути і готово). Все це розмаїття можна розміщувати в різних частинах сторінки, як вам зручно. Можете додати аудіозапис навпроти нотатки про зустрічі і прикріпити поруч фото події.
3. У OneNote неймовірно зручний пошук: можете шукати текст на картинках і навіть аудіо і відео так само просто, як і рукописні замітки. Програма може зчитувати ваш почерк без перетворення в текст, хоча при бажанні це теж можна зробити. Підтримка стілуса - одне їх найголовніших переваг OneNote. Як би там не було, версія OneNote 2013 дозволяє писати і малювати пальцем.
4. Програму можна інтегрувати з Outlook і іншими програмами Microsoft Office.

Вставляти аудіо, відео, математичні формули, посилання і багато іншого

 Як вже говорилося вище, одна з найкращих особливостей OneNote - підтримка вбудовування чого б то не було, що спрощує не тільки роботу, а й пошук. Не соромтеся експериментувати з пошуком. Ось кілька ідей, як це можна використовувати:
• сканувати рукописні рецепти;
• записувати лекції та потім шукати їх по ключових термінів;
• додати скріншоти і шукати в них текст;
Якщо вам потрібно знайти щось у відео та аудіо файлах, це можна знайти так: Файл> Опції> Аудіо та Відео
Якщо у вас екран з підтримкою стілуса, OneNote допоможе:
• малювати «карти розуму»;
• перетворити ваші каракулі в текст;
• писати замітки на вирізаних або відсканованих сторінках;

Як і до інших офісних програм, до OneNote є кілька додатків, наприклад, безкоштовний Onetastic, який працює з додатками 2010 і 2013 року. За допомогою цієї програми ви можете переглядати сторінки OneNote у своєму календарі, обрізати та обертати зображення в програмі, створювати власні макроси, сторінки, секції та багато іншого.
Є ще одне корисне доповнення - Outline, яке стане в нагоді для крос платформного використання. Воно бере нотатки, зроблені в OneNote і синхронізує їх з iPad або Mac. Ви можете переглядати файли формату OneNote на своєму iPad і вони будуть виглядати точно також, як на комп'ютері. Є безкоштовна версія цієї програми і Outline + за $ 14,99.

Використовуйте з іншими програмами Microsoft Office

Якщо ви постійно використовуєте програми Microsoft Office, OneNote допоможе прискорити і спростити роботу. У версії 2013 з'явилася можливість вставляти таблиці Microsoft Excel або навіть створювати їх. При цьому таблиця буде редагуватися в Excel, але всі зміни будуть відображатися в режимі реального часу. Можете також додавати форми для блок-схем Visio і більш простих.

Одна з найбільш корисних можливостей - інтеграція з Outlook. Поруч з будь рядком на сторінці OneNote можна поставити прапорець і вона перетвориться на задачу Outlook. Також ви можете відсилати сторінки зі збереженням формату іншим користувачам, і вони зможуть прочитати ваші замітки, навіть якщо на їх пристрої не встановлений OneNote. Ну і нарешті, ви можете перенести замітки про зустрічі разом з усіма подробицями з Outlook в OneNote.

Як ви бачите, це начебто простенький записник має дуже багато цікавих можливостей , які можна використовувати як в навчальних, так і в особистих цілях. Може варто спробувати?

Джерела:
http://lifehacker.ru/2013/10/25/7-sovetov-kak-poluchit-bolshe-ot-microsoft-onenote/
http://tatyankac28.blogspot.com/2015/04/onenote.html?spref=fb

Немає коментарів:

Дописати коментар