вівторок, 7 листопада 2017 р.

Презентація проекту системи дистанційного навчання з використанням хмарних технологій


Під час осінніх канікул з 30 жовтня по 4 листопада Департамент освіти і науки, молоді та спорту проводло уже традиційний тижневий освітній фестиваль управлінської майстерності «Kyiv EdFest»  в якому прийняли участь освітяни столиці,  відвідали семінари, майстер-класи, тренінги.
Мене особисто зацікавили теми : "Презентація системи дистанційного навчання з використанням хмарних технологій" та Майстер-клас "Вимірювання  в ІТ" та "Програмування без мов програмування". Нажаль, на другий захід реєстрація вже була закрита, а на перший я потрапила.



30 жовтня у Малому конференц-залі НАНУ в рамках традиційного фестивалю управлінської майстерності «Kyiv EdFest» Київська Мала академія наук учнівської молоді презентувала систему дистанційного навчання з використанням хмарних технологій у  тестовому режимі.
Систему презентавали керівник проекту Міщенко Володимир Олександрович та розробники системи Хаустов Дмитро Вікторович та Миронов Дмитро Вікторович.

Система досить цікава, окрім того, це суто український продукт, розробники готові співпрацювати з освітянами по впровадженню цієї системи. Під час презентації було показано переваги системи. Зокрема, це легкість створення курсів, висока швидкодія та можливість розширення, забезпечення індивідуального підходу до кожного учня та повний супровід учбового процесу в електронному вигляді тощо. Розміщення системи у хмарі дозволяє мінімізувати потреби шкіл у апаратному забезпечені та витрати на доступ до Інтернету тощо.
Система може забезпечити дистанційне та змішане навчання, зараз вона працює в режимі тестування. Були предствалені приклади розроблених курсів. Але, на мій погляд, потрібно адаптувати систему до загальноосвітньої школи, підготувати курси, розроблені фахівціми, а вчителям дати можливість дещо змінювати в запропонованих курмсах "під себе". Звичайно, кожен вчитель бачить свій кус по-своєму, но оскільки, як правило, шкільні вчителі завантажені сьогодні, а розробка курсу потребує доволі багато часу, то потрібно якимось чином це враховувати.


Докладніше прочитати

Немає коментарів:

Дописати коментар