пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Онлайн-проект «Діти та папери»

Онлайн-проект «Діти та папери: - як досягти балансу в школі» -  спільна ініціатива руху EdCamp Ukraine і Міністерства освіти і науки України.

Міносвіти запрошує педагогів, завучів та директорів шкіл взяти участь у проекті «Діти та папери» – масштабному онлайн-опитуванні щодо розвантаження від зайвої адміністративної роботи. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич визначила одним із пріоритетних завдань Міністерства освіти і науки дебюрократизацію системи освіти.
Ця ініціатива також є першим кроком до створення електронного простору для спілкування відповідального вчительства. Вчителів і адміністраторів навчальних закладів запрошують на ОНЛАЙН-ТОЛОКУ EDCAMP UKRAINE для обміну досвідом та розбудови сталих позитивних змін в освіті, що створюється за підтримки Microsoft.


Передбачається, що опитування освітян будуть анонімними. До участі запрошуються педагоги й адміністратори закладів освіти (директори та їх заступники) всіх типів та форм власності.
До публічного обговорення на другому етапі також будуть запрошені  співробітники відділів і департаментів освіти.
Перший етап буде проведений з 13 вересня до 13 жовтня 2016 року.
Після узагальнення результатів опитування, виявлення критичних точок в роботі школи, пов’язаних з документообігом та звітністю, відбудеться проведення другого етапу (6 листопада – 1 грудня) в ході якого здійснюватиметься відкрите онлайн-обговорення отриманих даних та розробка пропозицій щодо можливості подальших змін.

У подальшому планується опитування ще однієї цільової аудиторії — працівників/-ць відділів і департаментів освіти, після чого усі результати будуть узагальнені й використані для розробки плану дій та прийняття рішень щодо механізмів дебюрократизації.
Джерела:
http://osvita.ua/school/52280/
http://mon.edcamp.org.ua/


Немає коментарів:

Дописати коментар