суботу, 23 квітня 2016 р.

На допомогу учню таблиці з геометрії


Цей допис в першу чергу стосується учнів 7-х класів, які в цьому році почали вивчати геометрію.
Як я вже писала в дописі  "Використання конспектів-схем під час підготовки до уроку геометрії"
мені б дуже хотілось, щоб ви  розуміли та з задоволенням вчили цей предмет. І хочу повторити поради:
сама головна порада - починати вчити геометрію з самого першого уроку, вчити всі терміни, означення (хоч вони тобі й здаються відомими, але з точки зору геометрії існує чітке означення, яке портібно вивчити), вчити всі формулювання теорем та властивостей. Завдяки цьому у тебе сформується так звана математична геометрична мова і тобі буде простіше формулювати ті діїї, які ти хочеш виконати під час розв'язування чи обговорення задач.

Дуже велику користь для того, щоб краще запам'ятати основні поняття, властивості та означення дають так званні графічні конспекти, або схеми-таблиці. Деякі таблиці (перші теми з геометрії)  можна скачати у дописі  "Використання конспектів-схем під час підготовки до уроку геометрії".

А також хочу порекомендувати переглянути  таблиці  Є. П. Неліна Геометрія  у таблицях    http://www.3dg.com.ua/NelTables_ukr/start.htm

Для 7-х класів підійдуть таблиці №№ 1-6 , які відповідають вивченому матеріалу.
Таблицю, яка вас зацікавила, можна зберігти як рисунок, потім роздрукувати й використовувати її  у навчанні, для повтолрення вивченого матеріалу й взагалі для того, щоб пригадати вивчені відомості з геометрії. Поступово, з кожним роком, ваш арсенал знань буде постійно поповнюватись і таблиці постійно Вам будуть у нагоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар