четвер, 15 лютого 2018 р.

Tinkercad для Ардуіно

І знову повертаюсь до теми STEM-освіти.  Сьогодні поряд з цією темою піднімається тема використання  Ардуіно в STEM-освіті. Що ж це таке і як можна його використовувати? 

Arduino - апаратна обчислювальна платформа, основними компонентами якої є плата вводу/виводу та середовище розробки на мові Processing/Wiring. Arduino може використовуватися як для створення автономних інтерактивних об'єктів, так і підключатися до програмного забезпечення, яке виконується на комп'ютері (наприклад: Adobe Flash, Processing, Max/MSP, Pure Data, SuperCollider).   На основі Arduinо розробляють навчальні приклади, роботів, системи спостереження і безпеки, аналоги систем типу «розумний дім», гірлянду з "вогнями, що біжать", цифровий кодований замок, дистанційний пульт для керування побутовими пристроями, систему для автоматичного поливання квітів і т.п. Повірте, це не складно, якщо ви скористаєтесь Arduinо.

Arduino є платформою прототипування електроніки з відкритим вихідним кодом, заснована на гнучких, легких у використанні апаратних засобах і програмному забезпеченні. Він призначений для художників, дизайнерів, любителів і всіх, хто зацікавлений у створенні інтерактивних об'єктів або середовищ.
Arduino може відчути навколишнє середовище отримуючи вхідні дані від різних датчиків і може вплинути на своє оточення, контролюючи лампи, двигуни та інші приводи. Мікроконтролер на платі програмується з використанням мов програмування Arduino (на підключення) і розвитку навколишнього середовища Arduino (на основі обробки). Arduino-проекти можуть бути автономними або спілкуватися з програмним забезпеченням, яке працює на комп'ютері.




Плати можуть бути побудовані самостійно або куплені попередньо зібраними; програмне забезпечення можна завантажити безкоштовно. Апаратні еталонні конструкції (CAD-файли) доступні під відкритою ліцензією і Ви можете адаптувати їх для власних потреб.



Чи можна займатися Ардуіно проектами без самого Ардуіно? 


Виявляється, цілком. Завдяки новому сервісу Tinkercad Circuits Arduino можна не тільки малювати електронні схеми і запускати емулятор електричного кола, а й підключати до проекту віртуальну плату Ардуіно, в яку можна завантажити справжні скетчі. Тінкеркад - безкоштовний, дивно простий і одночасно потужний сервіс, з якого можна починати навчання електроніці та робототехніці. Не потрібно нічого качати, все доступно онлайн. На жаль, про Тінкеркад для Ардуіно поки мало написано російською мовою. У цій статті ми постараємося заповнити цю прогалину.     ЧИТАТИ ДАЛІ

Джерело:
http://isearch.kiev.ua/uk/searchpractice/science/1752-arduino-a-simple-but-not-too-simple
https://arduinomaster.ru/program/simulyator-arduino-tinkercad-circuits/

Немає коментарів:

Дописати коментар