четвер, 14 липня 2016 р.

Розвиток дитини

В дописі    Генератор ребусів онлайн   мова йшла про створення онлайн ребусів та інших цікавих розваг, які дають можливість зацікавити дітей та спонукають їх до того, щоб мозок дитини працював та розвивався. В цьому дописі я хочу продовжити цю тему, і нехай той матеріал, про який я хочу розповісти, не всі буде корисний, але основна думка, що дитину постійно потрібно розвивати, а в нашому цифровому та інформаційному суспільстві засоби розвитку теж повинні бути відповідними.  

Щонедавно я натрапила на сайт Розвиток дитини. Той матеріал, який там представлений в більшій степені підходить дошкільнятам та учням молодших класів, але все рівно, деякі сервіси можна застосовувати й нам вчителям математики.


http://childdevelop.com.ua/ 


На сайті можна прочитати цікаві статті щодо розвитку дитини, рекомендації, а також тут представлені практичні завдання з різних напрямків. Цей сайт можуть використовувати батьки, вихователі дитячих садочків, вчителі молодших класів.  


Яким чином я бачу використання цього сайту вчителями математики? Мене зацікавила можливість генерувати завдання, створювати самостійно якісні дидактичні матеріали,  які ви можете роздрукувати.
В першу чергу – це створення математичних завдань, які можуть підійти для усного рахунку, а також для практики з усного рахунку. 
http://childdevelop.com.ua/generator/math/

Також створення головоломки «Знайди слово» , де можна заховати ті чи інші математичні терміни за обраною темою. 
http://childdevelop.com.ua/generator/letters/puzzle.html

Ця гра буде для учнів не тільки цікавою, але дасть змогу й повторити терміни, а також розвиває уважність та наполегливість. Вирішити на яких етапах уроку можна застосувати ці дидактичні матеріали, думаю, у творчого вчителя з цим не буде проблем. Але такі нестандартні навчальні дидактичні ігри дають змогу не лише зацікавити, а й розвивати дитину.




Немає коментарів:

Дописати коментар