середу, 12 жовтня 2016 р.

Ресурс Lecture Racing - інструмент для роботи на лекціях, проведення презентацій та проведення опитувань в реальному часі


В Інтернеті існує дуже багато різних цікавих ресурсів за допомогою яких можна впроваджувати новітні інформаційні технології. Один із інструментаріїв за допомогою якого можна проводити лекційні заняття та одночасно перевіряти рівень розуміння та уваги учнів на заняттях в режимі реального часу - це крос платформна мобільна система   Lecture Racing http://lectureracing.com
http://lectureracing.com/

Дуже просто працювати без особливих навичок, зрозумілий інтерфейс,  легко освоїти ресурс, окрім того, ресурс російськомовний.
Головна особливість системи - це тести без заготовок, тести на ходу: вчитель задає питання по слайду, учні відзначають на слайді свої відповіді, потім викладач обводить правильні відповіді і отримує результат опитування, за результатами формується рейтинг. Гонка за лідером на лекції почалась!  




Результат представлений в декількох формах.
Досягнення:  "Чемпіон";  "Кращий в опитуванні"; "Найшвидший, хто дав правильну відповідь"
Презентацію можна показати через сайт (підтримуються формати ppt, pptx, pdf, jpg).
Можна завантажити і встановити додаток Lecture Racing на свій пристрій iOS Android Windows в залежності від типу використання: Викладач, Учень або Проектор.


 Учні та вчителі можуть використовувати різні пристрої: планшети, смартфони, ноутбуки та комп'ютери. Реалізується технологія 1:1 та BYOD (bring your own device, принеси власний пристрій) .

 
Щонедавно з
'явилась  нова версія  крос платформної мобільної системи для спільної активної роботи на лекціях в якій з'явилося кілька нових інструментів.
Так що з'явилося нового:
1) Друга ікона - це стікер. Тобто з'явилася можливість на лекції працювати зі стікерами.
Що це дає? Повну свободу в опитуваннях і в спільній генерації ідей. Наприклад, я можу запитати: напишіть ваш улюблений жанр гри - і назви зібралися у мене на дошці.
Можу їх розсортувати. Можна ускладнити: назвіть по чотири жанру гри. Перемагають ті, хто, хто назве найпоширеніші, і ті, хто навпаки, назве самі рідкісні.
Різноманітність методів роботи зі стікерами величезна, тепер воно є на лекції і семінарі.
2) Третя ікона - це видимий чат на лекції. Дозволяємо зворотний зв'язок. Можна поставити запитання, можна навпаки - дати відповіді, канал зворотного зв'язку відмінно працює на конференціях, нехай запрацює і на лекції.
3) І нарешті іконка "око" дозволять переходити до режиму показу всіх слайдів на смартфонах студентів, раніше дозволялося дивитися тільки слайди з тестами. Тепер в принципі можна працювати з системою і без проектора.  
Активні лекції не на папері, а в реалі, думаю, що варто спробувати! Головне в тому, що учні не бездумно слухають лекцію, а завдяки цій системі опитування кожну хвилину повинні бути "в темі".
Нажаль, цей ресурс платний.
Безкоштовний тариф надається на 30 днів. На даному тарифі число учнів (студентів) не перевищує 75 осіб.

Джерело: 




Немає коментарів:

Дописати коментар