середу, 31 січня 2018 р.

Матеріали по STEM освіті

STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.

STEM-освіту часто називають «навчанням навпаки». Ланцюжок «від теорії до практики» у STEM зазвичай зворотний: спочатку – гра, придумування та майстрування пристроїв і механізмів, а вже потім, у процесі цієї діяльності, – опанування теорії і нових знань.

У зв'язку з тим що стрімка еволюція технологій веде до того, що незабаром найбільш популярними та перспективними на планеті фахівцями стануть програмісти, IT-фахівці, інженери, професіонали в галузі високих технологій і т.д. У віддаленому майбутньому з'являться професії, про які зараз навіть уявити важко, всі вони будуть пов'язані з технологією і високо технологічним виробництвом на стику з природничими науками. Особливо будуть затребувані фахівці біо- та нано-технологій.
Як підготувати таких фахівців? Ці питання постають перед суасною школою. 

За посиланням представлений матеріал зібраний Годуновою О.О., який ма мій погляд буде дуже корисний і тим, хто починає впроваджевати елементи  STEM-освіти і тим, хто лише знайомиться з цим напрямком, і тим, хто вже працює.  

Немає коментарів:

Дописати коментар