середу, 23 листопада 2016 р.

Система додаткових занять з математики вдома з використанням веб-ресурсів



У багатьох батьків постійно виникає питання - як зробити дитину самостійною і в той же час зуміти проконтролювати її ?
В першу чергу мене, як вчителя математики,  цікавить математична освіта дитини. І, думаю, що знайдеться багато батьків, які теж приділяють цьому аспекту навчання значну увагу.   
Я натрапила на корисну статтю щодо цікавого підходу до самостійного  вивчення математики вдома з використання спеціалізованих математичних он-лайн ресурсів.

Можливо описаний підхід не всім підійде, але з прочитаного матеріалу кожен може вибрати той, який буде корисний саме Вам та Вашій дитині. 

Окрім того в статті наведений величезний список он-лайн програм та веб-ресурсів, які будуть корисними й вчителям математики. Сюди входять і математичні тренажери, й генератори прикладів, й математичні ігри он-лайн та багато іншого.
Стаття, правда, на російській мові.

Прочитати  докладніше.



Підбірка математичних ресурсів: 


XtraMath.   суть цієї програми - напрацювати швидкість в найпростіших обчисленнях: +, -, /, *. Для цього ви реєструєте вашої дитини і себе, як батька. Дитина самостійно виконує завдання, а потім на пошту батькам приходить докладний звіт про успіхи. Звіт можна дивитися і онлайн. Сайт англійською, але все гранично зрозуміло і просто. Можна вибирати різний режим - швидкість, з якою будуть подаватися приклади. Ми спочатку пройшли звичайний, а зараз робимо те ж саме, але швидше. Після проходження блоку дитині видається сертифікат, який ви можете собі роздрукувати.

Rastu. - тренажер.  На цьому ж сайті знайдете і коротку інформацію по темі (наприклад формула або принцип розрахунку). Якщо приклад зроблений неправильно, то зверху над ним з'явиться підказка. Дитина займається самостійно, так як на будь-якому етапі видно скільки прикладів вирішено і скільки зроблено помилок. З цього результату завжди зрозуміло: або ми переходимо до наступної підтеми, або варто ще повирішувати цю.

ozenoknet. Цей сайт підходить саме для закріплення матеріалу, а не для напрацювання в зв'язку з тим, що прикладів по кожному розділу не так багато. Але зате там є інші цікавинки: за виконані завдання дитина отримує віртуальну колекцію «призів» і «кубків». Вони будуть відображатися на його сторінці у відповідних розділах. Крім цього тут є електронний журнал, де відображені всі дані окремо по кожній темі і привласнений рівень: «добре», «відмінно» і «добре».

jmathpage.commathplayground.com. - сайти компьютерних математичних ігор

 

 Математичні тренажери 

 

www.mathgames.com/skillsце цікавий тренажер, але вимагає мінімальні знання англійської.  На особистій сторінці відображається вся статистика про виконану роботу: час витрачений на кожне завдання, початок і кінець занять, результати по кожній темі.

www.ck12.orgще один тренажер англійською. Окремо для молодшої школи, геометрія, алгебра, обчислення та ін.

www.buzzmath.comтренажер англійською з дуже цікавою подачею завдань! На сайті вказано, що завдання розраховані на 6-9-й класи, але на мій погляд, можна сміливо вирішувати з 5-го. Сайт платний. Але якщо заходити як «візитор», то можна займатися безкоштовно. Єдиний мінус - ваші результати зберігатися не будуть.
eu.ixl.comце відмінний сайт, теж англійською. Цей сайт вимагає платної реєстрації, але якщо не реєструватися, то ви щодня можете проходити на ньому обмежене число завдань.
www.splashmath.comдуже цікавий тренажер з мультяшної анімацією для 1-5 класів англійською мовою. Впевнена, що з ним математику полюбить будь-яка дитина! Сайт платний, але є і відкрита версія, яка дозволяє без оплати вирішувати по 20 запитань щодня. Крім цього, після кожного заняття вашого чада, з сайту на вашу електронну адресу буде приходити детальний звіт про виконану роботу: з чим дитя відмінно впорався, а по яким темам є труднощі.
www.adaptedmind.comдуже веселенький тренажер з «чудовиськами», які беруть участь у вирішенні задачок. Сайт англійською мовою для 1-6 класів.
www.khanacademy.org/mathтренажери від Академії Хана. Англійською мовою. Для того щоб тут займатися, необхідно пройти невеликий тест, який визначить, над якими темами варто працювати.
www.tenmarks.comтренажер англійською мовою з попереднім тестуванням.
www.yaklas.com.uaвідмінний сайт, але тільки з 7-го класу.
Можна вибрати як українську мову, так і російську. Є багато різних предметів, крім математики. Кожна тема ділиться на теоретичну частину і практичну. Безкоштовно можна робити тільки кілька завдань.

bitclass.ru/mathсайт російською мовою. Схожий, в загальному, на попередній, але охоплює теми починаючи з 5-го.
school-assistant.ru/?class=matematikaсайт російською мовою. Спочатку йде теорія, а після - кілька завдань на закріплення матеріалу.
www.knewton.com/learnтренажер англійською, цікава система, побудована на аналізі індивідуальної успішності: в залежності від допущених помилок - відсилає до того чи іншого відео з теорією. На жаль, більшість завдань розраховані на 7-й клас і старше.
www.uchportal.ru/load/29-1-2тренажери російською мовою (попередньо завантажити за зазначеними посиланнями)
www.kokch.kts.ru/math/index.html —тести на російській мові

Генератори випадкових прикладів


egeurok.ruросійською мовою. Спочатку формуєте список завдань, потім дитина вирішує, а після натискаєте відповіді і звіряє з відповідями вашого чада. Можна роздруковувати, а можна і не друкувати - кому як зручно.
www.math-aids.com — аналогичний варіант на англійській мові.
www.mathinenglish.com/menuWorksheets.phpприклади на сайті з англійською мовою.
www.math-drills.com/ — відмінний сайт англійською.
www.worksheetworks.com/math.htmlприклади формуєте самі виходячи з встановлених вами обмежень.
www.bymath.netсайт російською мовою. Багато теорії. По кожній темі є завдання.

Математические игры онлайн

На російській мові:
igraemsami.ru/matematika.html
www.matific.com/rus/ru/home

На англійській мові:
www.mathgames.com/
www.kidsmathgamesonline.com/numbers.html
www.mathnook.com/
www.iknowthat.com
www.topmarks.co.uk/maths-games/11-14-years/number
www.sheppardsoftware.com/math.htm#fractions
www.adaptedmind.comгри і тренажери за темами. Сайт платний, але 30 днів можна використовувати без оплати.
  

Захоплююча математика

Сайти російській мові:
www.problems.ruсайт для просунутих математиків - розібрані рішення олімпіад тощо.
domzadanie.ruбагато цікавих задачок.
nazva.net/rubric/allвідмінна скарбничка для тих, хто любить думати.

Програми помічники

loviotvet.ruдопомагає вирішувати приклади і рівняння з відображенням етапів рішення, виробляє наочно обчислення «в стовпчик». Сайт російською мовою.
www.nigma.ru/index.php?t=mathдопоможе з рівняннями. Сайт російською мовою.
math-prosto.ruохоплює всього кілька тем як онлайн-вирішувач, але зате досить доступно подається теорія. Сайт російською мовою.
www.mathway.comперевірити правильність складання рівнянь. Англомовний ресурс, але все дуже просто і зрозуміло.
znanija.com/predmet/matematikaросійськомовний сайт, на якому ви можете задати будь-яке  питання і отримати відповідь онлайн від помічника. Є можливість і для інших предметів.

Списки корисних посилань (на англійській мові) 

 

www.homeschoolingheartsandminds.com46 безкоштовних ресурсів з математики для хоумскулеров.
www.edsurge.com/products/curriculum-products/mathдуже багато посилань на освітні платформи. Багато з них, на жаль платні, але є і з вільним доступом.



Немає коментарів:

Дописати коментар